Kami Uruskan Perancangan Pusaka,Wasiat,Hibah dan Urusan Pusaka Arwah. JANGAN TANGGUH! Hubungi kami segera!

Penubuhan Yayasan dan Tabung Amanah

Penubuhan Yayasan dan Tabung Amanah Persendirian

Cara Tubuh Tabung Amanah
Cara Tubuh Tabung Amanah


Adakah anda mencari cara bagaimana aset anda dapat diuruskan dengan lebih baik berbanding pemberian wasiat dan hibah kepada waris?

➡ Anda mahu aset tersebut diteruskan tanpa terjejas kerana tidak dapat diteruskan atau dijaga dengan baik oleh waris anda?

➡ Anda mahu aset tersebut kekal berkembang dan maju, seterusnya dapat dinikmati oleh keturunan anda selama beberapa generasi? 

➡ Bebas daripada masalah, waris menjual syarikat, jual perniagaan, jual aset kerana tidak tahu bagaimana nak urus ataupun lebih teruk, tidak berminat dengan harta dan aset yang anda wariskan.

Kami ada Jawapannya!

πŸ’’ Tubuhkan Tabung Amanah Anda sendiri!
πŸ’’ 100% mengikut syarat dan kehendak anda.
πŸ’’ Tidak terjejas dengan sebarang tuntutan hakmilik di Mahkamah kerana bukan Pusaka (kita letakkan bawah kuasa Syarikat Amanah Trustee Berhad)
πŸ’’ Kekal bergenerasi....makan tak habis senang cerita! πŸ‘Œ

Contoh Mudah

Dato' A mempunyai Aset bernilai keseluruhan RM50 juta. Beliau berhasrat agar aset ini dapat dinikmati tanpa putus kepada seluruh keturunan dan keluarganya. Beliau tidak mahu suatu hari nanti ada anak atau cucu atau cicit yang tak berminat dan menjual aset tersebut untuk mendapatkan duit mudah, kerana beberapa aset strategik Dato' A mempunyai nilai tinggi dan nilai sentimental untuk warisan keturunannya.

Jom tengok ilustrasi contoh Penubuhan Tabung Amanah Persendirian:Cara Tabung Amanah Berfungsi
Cara Tabung Amanah Berfungsi


Sebelum tu, apa syarat asasnya?

πŸ’’ Anda ada modal tunai untuk self generate modal cair untuk pengurusan di masa hadapan tanpa bebankan waris dan supaya ia mampu bertahan/sustainable. Sekurang kurangnya RM5 juta
πŸ’’ Anda berada dalam keadaan sihat tubuh badan (bukannya sedang nazak dan fikiran tidak stabil). Ini penting kerana unsur unsur bantahan dan saman sivil perlu diambil kira.
πŸ’’Paling penting, anda SERIUS πŸ‘Œ
Whatsapp SEGERA FairuzRamli 0134555888Copyright © Penulis Surat Wasiat Islam Designed by azhafizah.com